Mindfulness bij Fysiocare Waalwijk
 • team-fysiocare

Mindfulness bij Fysiocare Waalwijk

Ben je vaak in gedachten ergens anders dan waar je op dat moment mee bezig bent? Heb je behoefte om rust te vinden in het drukke bestaan? Velen hebben van Mindfulness gehoord of gelezen en vinden het een aantrekkelijk idee. In de praktijk weten veel mensen niet goed wat het inhoudt en vooral - wat je er zelf mee kunt. Een ding is zeker: je moet er iets mee doen om de voordelen ervan te plukken.

Van doen naar zijn
Mindfulness, ook wel aandachtstraining genoemd, betekent bewust zijn van het huidige moment – van alles wat we met onze zintuigen kunnen waarnemen. En dat alles met open, milde aandacht observeren, vriendelijk en nieuwsgierig, en zonder te oordelen er gewoon laten zijn. Door alles als het ware van een afstand te observeren worden de vaste, soms beperkende patronen van onze gedachten en gedrag inzichtelijker. Formele mindfulness meditaties en het richten van de aandacht op ademhaling en het lichaam helpen om ‘uit het hoofd’ te komen en weer in het lichaam en in het huidige moment te landen.

Veerkracht, (zelf)compassie en focus

Door regelmatig mindfulness oefeningen te doen is het mogelijk om stress en negatieve denkpatronen eerder te herkennen en te verminderen en je minder te laten lijden door impulsen, emoties en angst. Als gevolg kunnen langdurige stress-gerelateerde fysieke klachten (pijn, spanning, vermoeidheid) afnemen. Het resulteert in meer rust en zelfcompassie, betere focus, positiever denken, meer veerkracht en vitaliteit. Lees meer op www.prezentmindfulness.nl

Aanvulling op fysiotherapie

Mindfulness heeft voordelen voor ieder van ons en kan bijdragen aan preventie van klachten. Wetenschappelijk onderzoek heeft laten zien dat het een waardevolle toevoeging kan zijn voor mensen die kampen met langdurige stress en daaraan gerelateerde (fysieke) klachten zoals pijn, slaapproblemen, minder concentratie en piekeren. Ook mensen met aanhoudende pijnklachten, vermoeidheid of een chronische aandoening kunnen profijt hebben van mindfulness in het alledaagse leven. Mindfulness is géén (vervanging van) therapie, maar kan een goede aanvulling zijn naast of na afloop van fysiotherapie of revalidatie.

Workshop en cursus

Om de voordelen van mindfulness te ervaren en mindfulness in het leven te verankeren is een 8-weekse cursus aanbevolen. De cursus start op maandag 9 januari 2017 (16:45 – 18:45), u kunt zich inschrijven via www.prezentmindfulness.nl.

Eerst meer weten? Kom naar de Introductie workshop op maandag 12 december 2016 (17:15 – 18:45). De workshop is een laagdrempelige manier om kennis te maken met mindfulness en te ervaren hoe het is om er praktisch mee aan de slag te gaan. Inschrijven kan door uw naam en telefoonnummer te mailen naar info@prezentmindfulness.nl. De kosten 8,- kunt u op de avond zelf betalen.

De workshops en training worden verzorgd door Laura Lundell, mindfulness trainer en fysiotherapeut bij Fysiocare.

Nieuws

 • Sportspreekuur bij hockeyclub DES te Kaatsheuvel

  Fysiotherapeut Mark Jonkers heeft op woensdagavond sportspreekuur bij hockeyc...

  Lees meer
 • Nieuwe collega Anne Brekelmans, Kinderfysiotherapeut en Fysiotherapeut

  Even voorstellen aan onze nieuwe topper en collega Anne Brekelmans! kinderf...

  Lees meer
Meer nieuws
 • Vestiging Waalwijk

  Vestiging Waalwijk

  De Fysiocare locatie Waalwijk is gespecialiseerd in fysiotherapie en fitness. 

  Lees meer
 • Vestiging Bergeijk

  Vestiging Bergeijk

  Jouw fysiotherapeutische oplossing ligt voor je klaar bij Fysiocare Bergeijk. 

  Lees meer
 • Vestiging Drunen

  Vestiging Drunen

  De Fysiocare locatie Drunen is gespecialiseerd in fysiotherapie en revalidatie. 

  Lees meer
 • Piet Möring (84)

  "Je gaat toch niet stilzitten als Fysiocare kan helpen?"

  Piet Möring (84)
 • Dennis Driesen (32)

  "Ik kreeg altijd 1-op-1-begeleiding ........ die persoonlijke aanpak is het handelsmerk van Fysiocare."

  Dennis Driesen (32)

Fysiocare Drunen | Stationsstraat 14 | 5151HB Drunen | Drunen: 0416 38 25 27 Receptie algemeen: 0416 33 46 80 info@fysiocare.nl

Fysiocare Drunen
Stationsstraat 14
5151HB Drunen

Drunen: 0416 38 25 27
Receptie algemeen: 0416 33 46 80

info@fysiocare.nl

Sitemap | Disclaimer

| Website door: JHN Creatives